пʼятниця, 16 листопада 2012 р.

Питання вікторини 

ІІ блок (питання 7-12 )
7. Пастухи, що пасуть царську худобу, вкрали з стада кілька овець. Якщо про цей вчинок стане відомо, пастухів стратять. А ось інший випадок. Якийсь вавілонянін переманив до себе чужого раба, обіцяючи поліпшити його життя. За законом крадіжка раба також карається смертю. Припустіть, чому за різні вчинки слід було однакове покарання.

8. Загін воїнів-чужинців підійшов до великої повноводної річки. Це був Євфрат. Чужоземці подивилися на бігучу воду, в здивуванні замахали руками й закричали: «Не може бути! Та це ріка протікає навпаки! » До якого народу належали чужоземці ?

9. Чому вони називали Євфрат "великою перевернутою рікою"?

10. Як звали царя, що привів військо до берегів Євфрата?

11. У Вавілонії в глибоку давнину і навіть пізніше, під час праління царя Хаммурапі, багаті люди вказували в заповіті серед іншого майна дерев'яне ліжко, табуретку і двері.

Подумайте, чому діти і онуки отримували у спадок поряд з домом, домашнім начинням, злитками срібла такий дивний, на наш погляд, предмет, як двері.

12. У вавилонських міфах бога місяця звуть Сін. Його ім'я на глиняних табличках писали, як це було прийнято в Дворіччя, клинописним знаком. Примітно, що цей знак мав два значення: одне - бог Сін, інше-число 30. Чому одним тим самим знаком позначали ім'я бога та число?

Удачі! 

ВІДПОВІДІ НА ПИТАННЯ ОДНОГО БЛОКУ НАДСИЛАЙТЕ ВСІ РАЗОМ, А НЕ ПО ОДНОМУ!!!!